Area Sales Manager - Centraal NL

Netherlands
18 April 2019
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Dit zijn wij

Rockfon is het nummer 1 merk binnen Europa in plafonds op basis van zachte vezels, die gemaakt zijn van vulkanisch steen. We zijn onderdeel van de ROCKWOOL Groep,  die genoteerd is aan de Deense effectenbeurs, en wij zijn gespecialiseerd in het leveren van een compleet plafondsysteemaanbod, waarbij we akoestische steenwolplafondpanelen combineren met een Chicago Metallic ophangsysteem en diverse accessoires.


Het mooie van onze producten, is dat ze voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Aangezien de natuur ook de bron van onze producten is, zijn we in staat om de cirkel te sluiten door al onze producten ook volledig te recyclen. Ons doel is om de wereld een betere plek te maken om in te leven, mét behulp van onze akoestische oplossingen en duurzame materialen voor omgevingen binnen het onderwijs, werk, vrije tijd en de zorg.


Dit is de rol

We zijn op zoek naar een Area Sales Manager (ASM) die verantwoordelijk zal zijn voor de realisatie van het jaarlijks verkoopbudget en langetermijn groei. Dit bereik je door projectgerelateerd- én persoonlijk contact met plafond- montage bedrijven, dealers en voorschrijvers
 

Je maakt deel uit van het Rockfon sales team en rapporteert direct aan de Sales Manager. De positie is gepositioneerd in Centraal Nederland – Utrecht regio, waar een groot deel van je relaties gesitueerd zijn. Echter zal er ook een overlap zijn met relaties binnen andere regio’s, vooral in de Randstad. Deze klanten en prospects zullen ook in jouw portefeuille beheerd worden.


In de rol zelf zul je klanten en prospects binnen de gehele bouwbranche op een ondernemende manier benaderen. Je concentreert je vooral op de indirect- (plafond- montage bedrijven) en direct kopende (dealers) klanten en architecten. Als ASM verdeel je je tijd tussen de gedefinieerde stakeholders op een efficiënte wijze en adviseer je Rockfon uiteraard als voorgeschreven product. Je volgt hierbij het sales proces op een gestructureerde en gedisciplineerde manier op en en gebruikt ons CRM systeem (RockSell) hierbij als leidraad.

Er zullen meerdere belangrijke resultaatgebieden zijn:

 • Architecten: positioneer Rockfon als geprefereerde plafondleverancier
 • Plafond- montage bedrijven: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen
 • Dealers: ontwikkel goede persoonlijke werkrelaties om Rockfon bestek en voorkeuren te waarborgen
 • Projecten: gestructureerde project opvolging om Rockfon bestek te borgen en productkeuzes te beïnvloeden
 • RockSell: gebruik dit als je tool voor een gestructureerde opvolging om ‘in the lead’ en proactief te blijven
 • Competition Compliance: zorg dat je weet wat toegestaan is en gedraag ook hier naar
 • Team: samenwerken doe je met directe en indirecte collega’s op een constructieve, open en eerlijke manier


Dit bieden wij

Je wordt onderdeel van een dynamische werkomgeving en een ervaren team van 5 Area Sales Managers en 1 Sales Manager, die allen een diepgaande kennis hebben van de business

Je krijgt een grote kans om je werkzaamheden naar eigen gevoel in te delen en hiermee ook het succes van Rockfon te bepalen. Samenwerkingen met afdelingen zoals Marketing, Engineering, Klantenservice en idealiter ook overige ROCKWOOL merken en groepsfuncties zijn cruciaal vcoor het succes van Rockfon en je zult in staat gesteld worden om je bij crossfunctionele teams toe te voegen om zo ook de agenda te bepalen voor toekomstige groei.

Dit neem je mee

Je bent representatief, klant- en resultaatgeoriënteerd, proactief, gedisciplineerd en gestructureerd. Als persoon ben je extravert, een teamspeler, open, flexibel, communicatief en bezit je commerciële vaardigheden.
 

We verwachten ook dat je de volgende kwaliteiten hebt:

 • Afgeronde hbo diploma
 • +5 jaar werkervaring binnen gerelateerde organisaties die geschikt zijn voor de rol; bij voorkeur plafond- en/of bevloering industrie
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je hebt uitvoerige ervaring met klanten(contact) en het identificeren van de behoeftes
 • Plant en organiseert je eigen werk effectief
 • Gedisciplineerde én gestructureerde manier van werken: proactief

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Solliciteer dan meteen middels onderstaande link!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thomas Fabrie (Recruiter) via +31 (0)6 52 63 20 18 of thomas.fabrie@rockwool.com

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more
RockchatBETA