Key Account Manager West Nederland

Netherlands
03 October 2019
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Heb jij een passie voor tuinbouw, duurzame teelt en wil je aan de slag met de grootste spelers in dé high tech tuinbouwregio van de wereld? Ben jij een sterke relatie bouwer, de spin in het web, en in staat om onze oplossingen te verkopen? Wij zoeken een stevige business partner voor onze key accounts. Come grow with us!

The more you know, the better you grow

Grodan stond aan de basis van duurzame glastuinbouw door het mogelijk te maken om op steenwol te telen. Vandaag de dag zijn wij marktleider en ontwikkelen wij continue nieuwe oplossingen zodat onze klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Het doel is dat onze klanten hun teelt optimaliseren en daarbij minder gebruik maken van waardevolle hulpbronnen zoals water, ruimte en voedingsstoffen, wij noemen dit precisieteelt. Onlangs hebben we een nieuw open softwareplatform (e-Gro) gelanceerd dat kasgegevens integreert en telers betere zakelijke en teelt technische inzichten biedt (voor data driven Precision Growing). Als Key Accountmanager maak je onderdeel uit van het Salesteam (4 collega’s) in de regio Benelux Vegetables West en rapporteer je aan de Business Manager. Je werkt vanuit huis, wordt volledig ondersteund vanuit ons hoofdkantoor in Roermond en je bezoekt klanten en netwerk in met name het Westen van Nederland. 

Jouw uitdaging 
Met jouw passie voor alles wat groeit en bloeit in combinatie met jouw technische kennis van en affiniteit met de tuinbouw, lever je als Key Accountmanager een substantiële bijdrage aan het behouden en verder uitbouwen van Grodan in de Benelux markt.

In deze uitdagende rol ligt jouw focus op: 

 • Het beheren en verder uitbouwen van relaties met onze key accounts (grote tuinders en telersverenigingen) door intensief relatiebeheer (key account plannen) en gerichte klant- en productondersteuning; 
 • Het opstellen van verkoop- en actieplannen binnen de regio, en het geven van input voor de lange termijn strategie; 
 • Het vertalen van de klantwens naar de juiste productoplossing en services, hierbij werk je samen met diverse afdelingen intern en extern en weet je jouw klanten te ontzorgen; 
 • Naast verkoop van fysieke producten (substraatproducten en GroSens apparatuur), adviseer en verkoop je ook het nieuwe softwareplatform e-Gro, gericht op big data en machine learning; 
 • Het onderhouden van een netwerk in de branche (zoals zaadbedrijven en proefstations). Je signaleert en anticipeert op relevante marktontwikkelingen en onderzoeksprojecten en genereert nieuwe ideeën en projecten binnen Grodan. 

Jouw profiel

 • Afgeronde HBO-opleiding in een ‘groene’ richting, bijv HAS of WUR; 
 • Min. 8 jaar werkervaring in een commerciële buitendienstfunctie, bij voorkeur ervaring met grotere klanten en complexe vraagstukken; 
 • Met jouw achtergrond binnen sales ben je een ervaren onderhandelaar, je begrijpt de andere kant van de tafel en weet grote deals te sluiten;
 • Kennis van en ervaring met de teelt van glasgroenten is een grote pré; 
 • Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;;
 • Je bent een proactieve professional, bent zeer resultaatgericht en hebt een sterke drive; 
 • Gezien jouw werkgebied woon je bij voorkeur in het midden of westen van Nederland. 

Best of both worlds!

Als onderdeel van de succesvolle ROCKWOOL Group zijn we een internationaal en dynamisch bedrijf, actief in 70 landen. Wij bieden je een uitdagende rol binnen een professioneel en ambitieus bedrijf met hoogwaardige innovatieve producten, systemen en diensten. Er is voldoende ruimte voor ondernemerschap en de communicatielijnen zijn kort. We zijn trots op onze vriendelijke cultuur waar teamwork en een nuchtere houding gebruikelijk zijn. Naast een competitief salaris en een mooi secundair pakket, biedt Grodan / ROCKWOOL ook ruime mogelijkheden om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Interesse? 
Herken jij jezelf in dit profiel en in deze uitdaging, dan nodig ik je uit te solliciteren via onze website. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Dave Coppen, Recruiter, via dave.coppen@rockwool.com.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more
RockchatBETA