Project Manager New Business

Netherlands
01 October 2019
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Kom jij ons helpen om nieuwe gewassen te laten groeien op steenwol? Heb jij ervaring met New Business Development en een sterke affiniteit met Hightech Tuinbouw en ben je op zoek naar een internationale en commerciële uitdaging? Come grow with us!

The more you know, the better you grow

Grodan stond aan de basis van duurzame glastuinbouw door het mogelijk te maken om op steenwol te telen. Vandaag de dag zijn wij marktleider en ontwikkelen wij continue nieuwe oplossingen zodat onze klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Het doel is dat onze klanten hun teelt optimaliseren en daarbij minder gebruik maken van waardevolle hulpbronnen zoals water, ruimte en voedingsstoffen, wij noemen dit precisieteelt. Onlangs hebben we een nieuw open softwareplatform gelanceerd dat kasgegevens integreert en telers betere zakelijke en teelt technische inzichten biedt (voor data driven Precision Growing).

Jouw uitdaging

In deze rol ben je verantwoordelijk voor opstarten van business van nieuwe gewassen op onze producten. Je ontwikkelt het productportfolio, ondersteunt de verkoopafdeling en bouwt en onderhoudt het netwerk in de branche. Je maakt deel uit van het business development team en bent verantwoordelijk voor de uitrol van de strategische new business plannen. Hiervoor analyseer en doorgrond je het proces van zaad tot klant. Jouw primaire doel is om de expert op het gebied van nieuwe gewassen te worden en deze binnen Grodan te ontwikkelen naar een succesvolle nieuwe markt. Ook stap je in een aantal lopende projecten die verder uitgebouwd moeten worden. Samen met je collega’s beheer je een portfolio met diverse PMC’s in verschillende stadia.

Als Project Manager bouw je expertise op en ontwikkel je nieuwe gewasoplossingen. Je bent ook verantwoordelijk voor technische verkoop, marketingondersteuning en marktbezoeken samen met je collega's van verschillende afdelingen. Natuurlijk ontwikkel je jouw netwerk binnen Grodan en daarbuiten. Na verloop van tijd moeten deze activiteiten ertoe leiden dat het nieuwe gewas onderdeel wordt van de kernactiviteiten van Grodan, zoals dat al het geval is voor o.a. tomaat, komkommer en paprika. Op dat moment draag je de nieuwe business op een zorgvuldige manier over aan de sales organisatie.

De Project Manager rapporteert rechtstreeks aan de Business Development Manager. De functie is gevestigd in Roermond, en je bent bereid om regelmatig (inter)nationaal te reizen (+/- 25% van je tijd).

Jouw profiel

  • Min. afgeronde HBO-opleiding, bijv. Commercieel Management met affiniteit en ervaring in de hightech tuinbouw;
  • Afgeronde HAS of WUR met een sterke commerciële drive;
  • Min. 5 jaar ervaring in het initiëren en naar de markt brengen van nieuwe product/markt combinaties in een complexe en internationale omgeving;
  • Ervaring in een resultaat gedreven omgeving, en weet na een gedegen inwerktraject klantwensen te vertalen in Grodan-oplossingen;
  • Je beschikt over een lange adem, dit soort trajecten vergen inzicht, doorzettingsvermogen, sterk netwerk en het doorgronden van de succesfactoren;
  • Beheersing van zowel Nederlandse als Engelse taal;
  • Sterke project-management skills, ervaring met deadlines, stakeholdermanagement etc.;
  • Ervaring met het beheren van productportfolio's;
  • Een overtuigende, creatieve, nieuwsgierige, verkoopgerichte en ‘hands’ persoonlijkheid.

Best of both worlds!

Als onderdeel van de succesvolle ROCKWOOL Group zijn we een internationaal en dynamisch bedrijf, actief in 70 landen. Wij bieden je een uitdagende rol binnen een professioneel en ambitieus bedrijf met hoogwaardige innovatieve producten, systemen en diensten. Er is voldoende ruimte voor ondernemerschap en de communicatielijnen zijn kort. We zijn trots op onze vriendelijke cultuur waar teamwork en een nuchtere houding gebruikelijk zijn. Naast een competitief salaris en een mooi secundair pakket, biedt Grodan / ROCKWOOL ook ruime mogelijkheden om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Geïnteresseerd?

Als je jezelf herkent in dit profiel en deze uitdaging, dan nodigen we je uit om je aan te solliciteren via de onderstaande knop. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze recruiter Dave Coppen via dave.coppen@rockwool.com of +3161562 0130.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more