Account Manager West-Nederland & UK

Netherlands
26 February 2020
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Ben jij een proactieve en doortastende salesprofessional met flinke dosis lef? Onze snelgroeiende organisatie is marktleider en biedt jou een job met veel vrijheid en verantwoordelijk waarin je nog jaren kan doorgroeien en jezelf kan uitdagen.                   

Come grow with us!

Als accountmanager West NL & UK binnen Grodan focus jij je op Precision Growing oplossingen zoals steenwol matten, Grosens en eGro. Je werkt samen in een team van accountmanagers waarbij ieder verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen regio. Je bent voornamelijk onderweg naar klanten en prospects en werkt daarnaast vanuit huis of een locatie die voor jou prettig is waar je jouw administratie en salesactiviteiten logt. Je maakt regelmatig korte trips naar UK/Ierland van circa 2-3 dagen om klanten, prospects en dealers te bezoeken. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Roermond, hier ben je een tot twee keer per maand aanwezig voor overleggen en om de samenwerking op te zoeken met collega’s.

The more you know, the better you grow

Grodan stond aan de basis van duurzame glastuinbouw door het mogelijk te maken om op steenwol te telen. Vandaag de dag zijn wij marktleider en ontwikkelen wij continue nieuwe oplossingen zodat onze klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Het doel is dat onze klanten hun teelt optimaliseren en daarbij minder gebruik maken van waardevolle hulpbronnen zoals water, ruimte en voedingsstoffen, wij noemen dit precisieteelt. Onlangs hebben we een nieuw open softwareplatform (e-Gro) gelanceerd dat kasgegevens integreert en telers betere zakelijke en teelt technische inzichten biedt (voor data driven Precision Growing).

Jouw uitdaging

Je bent dagelijks bezig met het bouwen en onderhouden van relaties in bestaande en potentiele markten om de gestelde salesdoelen te bereiken en misschien zelfs wel te overtreffen. Je bouwt een sterk netwerk op binnen de tuinbouw waarmee je Grodan op een positieve manier vertegenwoordigd als accountmanager. Denk hierbij aan o.a. telersgroepen, distributeurs, consultants en andere betrokkenen binnen de tuinbouw. Alle relevante informatie verzamel en registreer je in ons CRM-systeem. Jij kent onze markt als de beste en houdt onze concurrenten nauwlettend in de gaten. Wanneer er nieuwe producten en/of applicaties op de markt komen stel je onze interne organisatie hiervan op de hoogte. Je bent proactief, enthousiast en blijft zoeken naar kansen voor onze organisatie om verder te groeien. Naast organisatiegroei ben je ook bezig met jouw eigen ontwikkeling en houdt je kennis op peil en blijft jezelf uitdagen om nieuwe kennis te vergaren d.m.v. workshops, seminars ect.

  • Input geven aan/ implementeren van operationele business-, actie- en prijsplannen;
  • Je neemt jouw verantwoordelijkheid in het realiseren van het vastgestelde salesbudget, volume en prijsstijgingen voor jouw marktsegmenten en/of gebieden;
  • Stimuleren van nieuwe, potentiele markten binnen een vastgesteld segment gebaseerd op het jaarlijkse sales plan om de organisatiedoelstellingen te behalen;
  • Dealer Management: je maakt dealer actieplannen in lijn met de afspraken en de strategie voor die distributeur. Jij bent tevens verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

Jouw profiel

Jij bent een commercieel gedreven professional met sterke onderhandelingsvaardigheden. Je bent initiatiefrijk en weet met een gezond portie overtuigingskracht de vraagstelling vanuit onze klanten/prospects om te zetten in een oplossing. Je springt graag in het diepe, durft fouten te maken en daagt jezelf uit om gestelde doelen te realiseren of zelfs te overtreffen.

  • Een afgeronde HBO-opleiding (pré ‘groene’ richting, bijv. HAS of WUR);
  • Minimaal 3 jaar commerciële ervaring in de groene sector of affiniteit met de sector;
  • Uitstekende mondelinge/schriftelijke beheersing van de Nederlandse & Engelse taal;
  • Je reist graag en maakt regelmatig korte trips (2-3 dagen) naar UK/Ierland;
  • Woonachtig in West-NL of bereidheid om te verhuizen.

Interesse?
Herken jij jezelf in deze uitdaging? Wij nodigen je uit om te solliciteren! Als je vragen hebt over de vacature of het sollicitatie proces, neem dan contact op met onze recruiter Jacky Timmermans via jacky.timmermans@rockwool.com of 06-25486140.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more