Accountmanager tuinbouw, Zuid Oost Nederland

Netherlands
23 June 2020
Apply
Achieving customer excellence and growth

Being the critical link between ROCKWOOL and our customers, you ensure they are presented with stone wool solutions that help to address their challenges and make a difference to people’s everyday lives. Working in a company with a great product portfolio, a strong market position and high ethical standards, you will be able to achieve customer excellence and contribute to our continued growth. In return, we make sure to provide you with challenges, development, training and career opportunities.  

Ben jij een proactieve en doortastende salesprofessional met flinke dosis lef? Onze snelgroeiende organisatie is marktleider en biedt jou een job met veel vrijheid en verantwoordelijk waarin je nog jaren kan doorgroeien en jezelf kan uitdagen.

Come grow with us!

Als accountmanager binnen Grodan focus jij je op Precision Growing oplossingen zoals steenwol matten, Grosens en eGro. Je werkt samen in een team van accountmanagers waarbij ieder verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen regio. Jij bent in deze positie verantwoordelijk voor Zuid-Oost Nederland en bent daarnaast circa 20% van je tijd internationaal actief in de Scandinavische landen. Je bent voornamelijk onderweg naar klanten en prospects en werkt daarnaast vanuit huis of een locatie die voor jou prettig is waar je jouw administratie en salesactiviteiten logt. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Roermond, hier ben je één tot twee keer per maand aanwezig voor overleggen en om de samenwerking op te zoeken met collega’s.

The more you know, the better you grow

Grodan stond aan de basis van duurzame glastuinbouw door het mogelijk te maken om op steenwol te telen. Vandaag de dag zijn wij marktleider en ontwikkelen wij continue nieuwe oplossingen zodat onze klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Het doel is dat onze klanten hun teelt optimaliseren en daarbij minder gebruik maken van waardevolle hulpbronnen zoals water, ruimte en voedingsstoffen, wij noemen dit precisieteelt.

Onlangs hebben we een nieuw open softwareplatform (e-Gro) gelanceerd dat kasgegevens integreert en telers betere zakelijke en teelt technische inzichten biedt (voor data driven Precision Growing).

Jouw uitdaging

Je bent dagelijks bezig met het bouwen en onderhouden van relaties in bestaande en potentiele markten om de gestelde salesdoelen te bereiken en misschien zelfs wel te overtreffen. Je bouwt een sterk netwerk op binnen de tuinbouw waarmee je Grodan op een positieve manier vertegenwoordigd als accountmanager. Denk hierbij aan o.a. telersgroepen, distributeurs, consultants en andere betrokkenen binnen de tuinbouw. Alle relevante informatie verzamel en registreer je in ons CRM-systeem. Jij kent onze markt als de beste en houdt onze concurrenten nauwlettend in de gaten. Wanneer er nieuwe producten en/of applicaties op de markt komen stel je onze interne organisatie hiervan op de hoogte. Je bent proactief, enthousiast en blijft zoeken naar kansen voor onze organisatie om verder te groeien.

Naast organisatiegroei ben je ook bezig met jouw eigen ontwikkeling en houdt je kennis op peil en blijft jezelf uitdagen om nieuwe kennis te vergaren d.m.v. workshops, seminars ect.

  • Input geven aan/ implementeren van operationele business-, actie en prijsplannen;
  • Je neemt jouw verantwoordelijkheid in het realiseren van het vastgestelde salesbudget, volume en prijsstijgingen voor jouw marktsegmenten en/of gebieden;
  • Dealer Management: je maakt dealer actieplannen in lijn met de afspraken en de strategie voor die distributeur. Jij bent tevens verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

Jouw profiel

Jij bent een commercieel gedreven professional met sterke onderhandelingsvaardigheden. Je bent initiatiefrijk en weet met een gezond portie overtuigingskracht de vraagstelling vanuit onze klanten/prospects om te zetten in een oplossing. Je springt graag in het diepe, durft fouten te maken en daagt jezelf uit om gestelde doelen te realiseren of zelfs te overtreffen.

  • Een afgeronde Hbo-opleiding in de ‘groene richting’ (Bijv. HAS of WUR);
  • Minimaal 3 jaar commerciële ervaring in de groene sector of affiniteit met de sector.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent graag onderweg en bereid circa 20% van je tijd internationaal te reizen (circa 1x per 2 maanden 3/4 aaneengesloten dagen).

Interesse?
Herken jij jezelf in deze uitdaging? Wij nodigen je uit om te solliciteren via onze Apply button. Als je vragen hebt over de vacature of het sollicitatie proces, neem dan contact op met onze recruiter Jacky Timmermans via jacky.timmermans@rockwool.com of 06-25486140.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more