Product Manager Tuinbouw

Netherlands
07 September 2020
Apply
Being an ambassador for our products

You play an important role in putting our solutions in the spotlight and revealing the secrets behind modern living. Addressing the key benefits of our solutions to the right stakeholders and conveying their sustainable benefits is vital for ROCKWOOL’s continuous growth. Your contribution will make a great impact – driving product innovations for tomorrow's built environment. Being challenged in your everyday work and having a variety of touchpoints – locally and globally – will make you grow with us.

Ben jij een sterke persoonlijkheid en stevige sparringpartner met de nodige ervaring in product management? Voor Grodan zijn wij ook zoek naar een nieuwe collega die affiniteit heeft met de tuinbouw en uitkijkt naar een uitdagende job bij een marktleider in een internationale omgeving! Bouw jij met ons verder aan een mooie toekomst?

The more you know, the better you grow

Grodan stond aan de basis van duurzame glastuinbouw door het mogelijk te maken om op steenwol te telen. Vandaag de dag zijn wij marktleider en ontwikkelen wij continue nieuwe oplossingen zodat onze klanten op de meest efficiënte en duurzame manier kunnen telen. Het doel is dat onze klanten hun teelt optimaliseren en daarbij minder gebruik maken van waardevolle hulpbronnen zoals water, ruimte en voedingsstoffen, wij noemen dit precisieteelt. Onlangs hebben we een nieuw open softwareplatform gelanceerd dat kasgegevens integreert en telers betere zakelijke en teelt technische inzichten biedt (voor data driven Precision Growing). Wij blijven innoveren!

Jouw uitdaging

Als productmanager binnen Grodan, ben je verantwoordelijk voor het portfolio van substraten voor de tuinbouw. Je bent verantwoordelijke voor de portfolio strategie, het creëren van value proposities voor de klanten, het onderhoud van het portfolio, business cases voor nieuwe producten en het in- en uitfaseren van producten. Daarnaast werk je nauw samen met product engineering en development om te zorgen dat het portfolio up to date blijft en we nieuwe innovaties naar onze klanten blijven introduceren.  Ook de prijzen van de producten en de marketing van de producten vallen onder jouw verantwoordelijkheid, naast concurrentieanalyse van het portfolio.

Jij bent de stem van de markt! In deze rol ben jij een sterke gesprekspartner en belangrijke schakel voor zowel onze interne omgeving en collega’s als ook de externe omgeving. Je werkt veel samen met collega’s binnen het marketingteam waaraan je rapporteert, als ook de BU in de regio’s.  De afdeling supply chain heb je veel contact mee om te zorgen dat alle informatie goed in het SAP-systeem komt en de afdeling A&D over de ontwikkeling van nieuwe producten. Naast onze interne omgeving heb je ook veel contact met klanten en partners om goed te begrijpen wat belangrijk is voor hen wat betreft onze substraten in de markt.

Je werkt vanuit Roermond en rapporteert aan de marketing director. Binnen het marketingteam zitten 11 medewerkers waaronder, communicatiespecialisten, green knowledge experts, public affairs specialisten, market intelligence en digital marketingspecialisten.

Jouw profiel

Als productmanager ben jij een creatief, nieuwsgierig en conceptueel sterke persoonlijkheid met een flinke dosis ervaring in een marketingomgeving. Jij hebt een entreprenurial mindset, bent een van nature netwerker en streeft als persoon naar het uiterste resultaat. Je beschikt over sterke projectmanagement skills, ervaring met KPI’s en stakeholdermanagement.

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding;
  • Min 5-8 jaar ervaring in product management binnen een internationale omgeving;
  • Affiniteit of ervaring met de tuinbouwsector;
  • Beheersing van zowel Nederlandse (willingness to learn) als Engelse taal.

Geïnteresseerd?

Als je jezelf herkent in dit profiel en deze uitdaging, reageer via de sollicitatieknop. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze recruiter Jacky Timmermans via jacky.timmermans@rockwool.com of +316 25 48 61 40.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more