The Landmark

NEW BUILD | Aesthetics

Bucharest, Romania

Download 16 new build case studies

Modern workplace in a historic district

Efficient insulation creates a perfect office climate in the heart of Bucharest

To attract the best companies, today’s office buildings need to combine an attractive location with the highest standards of comfort and safety. And when sustainability is high on many business priority lists, good environmental performance is becoming more and more important.

Innovative insulation has helped Bucharest’s new Landmark development to offer its corporate tenants the best of all worlds. It means that an office in a historically preserved central area of Romania’s capital can provide employees with a comfortable, quiet and fire-safe working environment, while helping reduce the environmental impact of the company they work for.

The Landmark’s builders chose ROCKWOOL dual density insulation for the ventilated facade, providing thermal comfort throughout the year despite Bucharest’s hot summers and cold winters. This also reduces the need for air conditioning, meaning lower energy bills for tenants. ROCKWOOL insulation was used throughout the ceilings and walls of the Landmark’s three-level underground car park, to regulate the temperature and protect against noise and fire. The building has now achieved a BREEAM “Very Good” rating.

Stone wool insulation has helped the Landmark’s creators to realise their ambition of creating an attractive, high-end office development. As Constantin Banu, General Manager of investor Alecsandri Estates, confirms: “We were extremely exacting with regards to the quality of the materials equipment used in our building and this is why we chose a partnership with the ROCKWOOL Group. In this project we have managed to create a very well balanced environment that enriches the architecture of the central business district and creates a very pleasant internal and external ambience.”

Bucharest, Romania

Project location

Strada Vasile Alecsandri 4,
Bucharest,
Romania

The Landmark Bucharest, Aesthetics

The Landmark, Romania

"In this project we have managed to create a very well balanced environment that enriches the architecture of the central business district and creates a very pleasant internal and external ambience"

Constantin Banu

General Manager, Alecsandri Estates

Project Data

Year 2015
Building Type Office building
Application Façade, ceilling, wall insulation
Product type Airrock HD FB1, Ceilingrock, Frontrock  Max Plus
OWNER

Alecsandri Estates SRL

CONTRACTORS

Comnord SA

ARCHITECTS

Proiect Bucuresti SA

Visit our different case studies

RockchatBETA